Övrigt

 

 

2006-02-23

Ja då var det ett tränings- och testpass igen.

Kent och Pierre var över till Västerås för en ny test- och träningskväll. Pierre hade tillfälligt tröttnat på "folkrace" bilarna, dvs Saloon bilar och ville testa lita snabbare bilar.

Han byggde ihop en G27 för test inför Mullsjö och en Box 12:a. Efter en stunds testande och mer mekande fick han bilarna att fungera ganska bra. Han körde Boxen på 3.0xx och G27 på 2.6xx. Efter detta var Pierre ganska nöjd och är nu på jakt efter ett nytt chassi till G27:an.

Kent körde lite Saloon och försökte att spränga 4.300 vallen. Detta gick inte trotts mycket testande med olika däck och två bilar. Han lyckades bara nå 4.003 som bäst, det är en bit kvar till 4.299, puhhh. Bättre lycka nästa torsdag.

I morgon gäller det att få Slotboxen klar.

 

2006-02-02

Nu börjar det likna något. Pierre och Kent var över i Västerås på torsdagen "som vanligt". Båda fick till mycket bra tider och testerna flöt på mycket bra.

Kent fick en förklaring till varför Ove hade tyckt att hans bil var okörbar. Chassit var ihoptryckt fram så att det inte kunde flexa något. Efter god hjälp av Arne O så började bilen gå mycket bättre ca en halv sekund snabbare med motorn som han hade använt en hel del.

Kent testade sedan ett annat chassi med en nyrenoverad motor. Denna har han tänkt att använda nästa tävling (16/2). Då började det att gå fort, det blev 4.5xx varv på ett mittenspår och 4.7xx på ytterspår, det kändes mycket bra. Nu gäller det att fixa till en reservbil till och att fixa föra tävlingsbilen med en ny motor.

Pierre testade sitt nya handtag. Han hade haft stora värmeproblem i den senaste tävlingen i Västerås. Det blev genast mycket snabba tider. Han hade bara varit under 5.000 vid ett tillfälle tidigare och det var något varv under senaste rejset. Så han hade "bara" som mål att komma ned på 4.8-4.7. Detta mål infriades omgående så det var bara att sätt ett lägre mål direkt. Detta blev 4.5xx varv, efter ca en halvtimmes körning var det också nått.

Så två glada förare startade sin hemfärd kl 21.00 med målet Karlskoga. Pierre var glad över sitt nya handtag som inte blev varm, samt sina tider. Kent var också glad över tiderna men också den nya motorns prestanda. Han har ju en till sådan liggande samt tre nysvarvade motorer.

 


 
Hem 2 3 4 5 6 7 Index